Copyright © 2012 版权所有匈牙利欧洲时代有限公司

Euro Times kft.

Címlap Rólunk Szolgáltatásaink Termékeink Beruházások Kapcsolat
Köv.

A Barcelona és a Real Madrid futball klubok

2011. november 26-án az FC Barcelona elnöke, Sandro Rosell kihirdette, hogy 2012-től kezdődően öt éven át Barca utánpótlás nevelő edzőtábort tart a Pekingi Nemzeti Stadionban, a Madárfészekben.

2011. augusztus 2-án Xu Jiayin, a kínai Evergrande Real Estate Group elnöke stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Real Madrid C.F. elnökével, Florentino Pérezzel. Az együttműködés fő tárgya Ázsia legnagyobb, 10.000 fős futballakadémiájának a megépítése.

A megállapodás szerint az Evergrande és a Real Madrid közötti együttműködés kiterjed még az utánpótlásképzés megszervezésére, meccsek szervezésére, játékostoborzásra és -képzésre, márka marketingre stb. Az utánpótlásképzésbe a Real Madrid rendszeresen küld majd profi trénereket az akadémiára, és később toborozni fog a madridi csapatba az itt kinevelt tehetségek közül. Ezen felül a Real Madrid rendszeres továbbképzési lehetőséget biztosít az Evergrande ifi edzőinek.

A közös projekt első lépése az akadémia megépítése lesz 1 milliárd jüanból (kb. 100 millió euró).

A Reál Madrid több mint száz foci akadémiát működtet világszerte, de Kínában ez lesz az első. Kezdetben 3150 diákot fognak toborozni 63 osztályba és 126 csapatba. Az oktató és adminisztratív munkaerő 435 fő lesz. Az akadémia az általános 4. 5. és 6. osztályaiban, az alsó középiskola és a felső középiskola 3-3 osztályában nyújt majd oktatást. Tervezett iskolakezdés: 2013. szeptember 1.